În cele ce urmează dorim să vi-i prezentăm pe cei doi seminariști ai Diecezei de Timișoara, care după un an de cursuri de limba maghiară la Budapesta, au început în 29 septembrie a.c. la Alba Iulia studiile teologice în Seminarium Incarnatae Sapientiae.

Numele meu este Mario Cristian Karnel. M-am născut în data de 23.11.2001, în orașul Anina-Steierdorf, într-o familie cu origini germane. În Steierdorf am absolvit școala gimnazială, iar după aceea am urmat cursurile Liceului „Mathias Hammer“ Anina, educația mea realizându-se atât în limba germană, cât și în limba română.
Vocația la Sfânta Preoție s-a născut la vârsta de 12 ani, când am devenit ministrant. După ce am fost admis la liceu, aceasta a început să fie tot mai prezentă și mai puternică în viața mea. Am început să merg zilnic la Sfânta Liturghie și să ministrez.
Un moment definitoriu pentru vocația mea, fiind deja student la teologie, ar fi ceva ce mi s-a întâmplat în cadrul unei Liturghii duminicale. Mă aflam în biserica parohială din Anina, la Sfânta Liturghie; a fost și un cântec foarte frumos în acel moment și mă uitam spre altar, unde este o statuie cu Isus, care așteaptă cu brațele deschise. M-a cuprins un sentiment de bucurie și liniște sufletească, fiindcă am simțit că Isus mi-a spus: „Urmează-mă!“ și eu am răspuns: „Aici sunt!“
După absolvirea liceului, am fost admis la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia, unde studiez și în prezent. Am studiat timp de un an și în Seminarul Teologic Central din Budapesta (Központi Papnevelő Intézet).
Întrebările pe care le-am avut cu privire la vocația mea, și-au găsit răspunsul în Cristos. Este suficient să îl iubim și să credem în Dumnezeu. El va face ca totul să fie posibil, deoarece:
Toate sunt posibile pentru cel care crede.“ (Mc. 9,23)
Să vă rugați pentru mine!

Mă numesc Ioan Marian Motolan, m-am născut pe 1 iulie 2001 în Slatina-Timiș, în județul Caraș-Severin. Nu doresc să scriu foarte amănunțit despre mine, doar lucrurile importante.
În 2016 tinerii din Dieceza de Timișoara au primit o invitație la o Întâlnire Diecezană de Tineret, unde s-au dezbătut și teme din Sf. Scriptură. Această întâlnire a fost organizată la Liceul Romano-Catolic Gerhardinum, în Timișoara, iar aceasta a fost prima ocazie pentru mine când am participat la o astfel de întâlnire. Îmi amintesc cum au avut grijă de noi animatorii de grupă pentru a ne expune și noi, fiecare, punctul de vedere. M-a atins profund prietenia, intensitatea și evlavia tinerilor care studiau la Liceul Gerhardinum. Acea zi s-a încheiat cu o Sf. Liturghie, iar Biserica Piaristă a fost plină de tineri entuziaști, bucuroși, energici care au participat la acea întâlnire și la Euharistie. Din Fericiri a fost aleasă tema: „Fericiți cei milostivi…“, acea zi a fost pentru mine și o chemare. În drum spre casă i-am spus părintelui meu spiritual că Liceul Gerhardinum va fi școala pe care vreau să o urmez.
Anii de liceu au foat cei mai frumoși ani ai mei, deoarece l-am putut într-adevăr vedea prin oameni pe Isus. După terminarea liceului am înțeles într-adevăr că Isus mă cheamă, iar eu trebuie să-l caut pe El.
„Știi cum poți să-l faci pe Isus să zâmbească? Povestește-i despre visele tale.“  Anonim