În perioada 4-8 iulie a.c. Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara a organizat o tabără pentru tineri la Rusca Montană având ca motto: „Urmează-mă!“ Pe lângă excursii şi relaxare, programul acestor zile a mai cuprins meditaţii şi diferite activităţi spirituale. Programele au fost conduse de Pr. Tibor Szabó, responsabil diecezan pentru pastorația tineretului, Sr. Erika Mária Bukovics, soră mariană de Schönstatt, referent de tineret și Pr. Piry Radulov, paroh de Vinga. Câteva impresii din tabără ne relatează Lore Mitrica.
«Vineri după-amiază am ajuns la locul de desfășurare al taberei, la Casa Kolping din localitate, un edificiu foarte frumos, unde ne-am simțit ca acasă. Sunt recunoscătoare că în aceste câteva zile am reușit să mă apropii și mai mult de Isus și să îmi fac prieteni noi. A fost o atmosferă foarte plăcută și familială. Toată lumea a ajutat pe toată lumea și am făcut multe lucruri practice împreună, cum ar fi spălatul vaselor, ceea ce ne-a ajutat să ne cunoaștem și mai bine.
Suntem recunoscători pentru Sf. Liturghii celebrate zilnic și pentru meditațiile profunde. Tema primei zile a vost Invitarea, celei de-a doua zile Chemarea, iar tema celei de-a treia zile: „Iubiţi-i pe duşmanii voştri“ (cf. Mt 5, 44), iar tema celei de-a patra zile a fost: „Ia-ți crucea și urmează-Mă“ (cf. Mt 16, 24).
În afară de teme, în fiecare zi ne-am jucat, am făcut drumeții împreună și în ultima seară am făcut grătar. Programul ultimei seri a fost, de asemenea, foarte frumos. Cei care au mai fost în tabără au organizat jocuri pentru cei care participau pentru prima oară. Organizatorii au fost foarte inventivi, am râs mult și ne-am simțit bine. Pentru mine a fost un prilej de a-mi face prieteni noi, să îmi cunosc prietenii mai bine decât îi știam și de a explora frumusețile naturii.
În cadrul temei legate de Prietenie am auzit o propoziție ce nu o voi uita niciodată: „fiecare prietenie este ca un balon, care, dacă este înțepat, se sparge“, adică dacă într-o prietenie, se ajunge la o cearta, aceea, ea nefiind adevărată, se va rupe. Am învățat că trebuie să mă rog până și pentru dușmanii mei, ei vrându-mi mie răul.
După această tabără, nu doar că mi-am făcut prieteni noi și am explorat locurile frumoase de acolo, ci mi s-a deschis mintea și sufletul spre mai bine.»