Az Egyházmegyei Ifjúsági Központ július 4-8. között a festői környezetben lévő Ruszkabányán szervezett tábort a fiataloknak, amelynek mottója: Kövess engem! A kikapcsolódást szolgáló tevékenységek, kirándulások mellett a programban elmélkedés, kiscsoportos beszélgetés is szerepelt. A programokat Szabó Tibor egyházmegyei ifjúsági lelkész, Bukovics Erika Mária schönstatti nővér, ifjúsági referens és Radulov Piry vingai plébános irányította. Az alábbiakban az egyik résztvevő, Lore Mitrica beszámolója olvasható:

Pénteken délután érkeztünk meg a tábor helyszínére, a Kolping házba, ahol nagyon hamar berendezkedtünk és otthon éreztük magunkat. Hálás vagyok, hogy e pár nap alatt még közelebb kerülhettem Jézushoz és új barátságokat köthettem. Nagyon családias volt a hangulat. Mindenki segített mindenkinek és a mindennapi feladatokat is, mint például a mosogatás, törölgetés, együtt oldottunk meg, ami még jobban hozzájárult ahhoz, hogy megismerkedjünk.
Hálásan köszönjünk a mindennapi szentmisét és a tartalmas elmélkedéseket. Az első nap témája a meghívás, a második napé a hivatás volt, a harmadik napé: „szeressétek ellenségeiteket” (v.ö. Mt 5, 44), a negyedik nap témája pedig: Vedd fel a keresztedet és kövess engem (v.ö. Mt 16, 24).
A témákon kívül minden nap játszottunk, együtt túráztunk és az utolsó este grilleztünk. Az utolsó este programja is nagyon szép volt: akik már voltak táborban, különböző vetélkedőket és játékokat készítettek azoknak, akik most vettek részt ezen először. Nagyon ötletesen kieszeltek mindent, sokat nevettünk és jól éreztük magunkat.
Számomra a tábor lehetőséget kínált arra, hogy új barátságokat kössek, felfedezzem a természet szépségeit és lelkileg feltöltődjek. Megtanultam továbbá, hogy imádkoznom kell azokért is, akik nem a javamat akarják, vagyis az ellenségeimért.