Una din zilele cele mai semnificative ale Săptămânii Mari de dinaintea Solemnității Paștelui este Joia Mare, sărbătoarea vocației sacerdotale și a instituirii Euharistiei.
Înainte de masă, ca expresie a frăției și a unității în credință, episcopii celebrează împreună cu preoții diecezei lor o Sf. Liturghie în care membrii clerului își reînnoiesc promisiunile făcute lui Dumnezeu și Bisericii la hirotonire.
Un alt moment important al Sf. Liturghii din Joia Mare este ceremonia Sfințirii Uleiurilor folosite pentru administrarea sacramentelor, la consacrarea altarelor, a bisericilor, clopotelor și la hirotonirea preoților.
În acest an, la Timișoara, Sf. Liturghie de Sfințire a Uleiurilor a fost celebrată începând cu ora 10.00 de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál în biserica Millennium din cartierul Fabric și a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Diecezei. În același timp, datorită ridicării carantinei, totodată respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii COVID 19, preoții Diecezei și persoanele consacrate au putut fi prezenți fizic la Liturghie.