În cea de-a doua zi a sesiunii de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), vineri, 6 mai 2022, episcopii romano-catolici și greco-catolici sosiți la Timișoara au vizitat bazilica Maria Radna, locul renumit de pelerinaj al comunităților din Dieceza de Timișoara și nu numai, unde începând cu ora 18.30 Excelența Sa Aurel Percă, arhiepiscopul mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București a celebrat Sf. Liturghie. Au concelebrat, de asemenea, mai mulți preoți diecezani. Animatorii muzicali ai Sf. Liturghii au fost corul de copii și tineri „Angelis” din Parohia Romano-Catolică Dumbrăvița și ansamblul instrumental de tamburași din comunitățile romano-catolice croate din Clocotici și Lupac.
În cuvântul său de salut Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a prezentat oaspeților sanctuarul marian de la Radna, și a vorbit despre pelerinajele multilingvistice care se organizează la acest sanctuar, ridicat la rangul de Basilica Minor de către Sf. Părinte Ioan-Paul al II-lea.
În omilia sa ÎPS Aurel Percă arhiepiscop de București a subliniat: „Venim aici, ca să ne întoarcem mai buni acasă. Venim aici pentru a simți că pentru multă vreme mâinile Mariei vor fi asupra noastră. Să o implorăm pe Maica Domnului să le dăruiască oamenilor acea înțelepciune ca să oprească focul armelor și să fie pace. Este frumos atunci când copiii Mariei trăiesc în pace.”
În ultima zi a sesiunii de primăvară a CER, sâmbătă, 7 mai, Sf. Liturghie de dimineață va fi celebrată începând cu ora 8.00 în biserica greco-catolică Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara