Az idei Calix Sacerdotum lelkipásztori labdarúgó bajnokságot Szatmárnémetiben rendezték, ahol öt római katolikus egyházmegye és három görög katolikus egyházmegye csapatai mérkőztek meg egymással – tudósít a catholica.ro hírportál. A focimeccseket szeptember 3-án és 4-én helyi Both Katalin Sportteremben játszották a „Clubul Sportiv Român” égisze alatt. A megmérettetésen a lelkipásztorok megmutatták, hogy jól tudják kezelni a labdát, helyzetekkel, gólokkal, technikás játékkal tették izgalmassá a mérkőzéseket.
A bajnokság elődöntőjét és döntőjét szerdán rendezték meg, amely meghatározta a csapatok közötti végső sorrendet: bronzérmes a Szatmárnémeti Római Katolikus Egyházmegye csapata lett, az ezüstérmet a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye csapata nyerte el, az aranyérmet pedig a Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztorai vihették haza. A bajnokok jövő év februárjában a Prágában megrendezendő Európa Bajnokságon játszanak.
A megmérettetésen a Temesvári Egyházmegye nyolc lelkipásztorból álló csapata is részt vett, és az ötödik helyen végzett.
Váncsa Csaba

Fotó: catholica.ro