”A feltámadt Krisztussal együtt kell járjunk és tanúságot kell tegyünk róla”

A feltámadt Krisztussal együtt kell járjunk és tanúságot kell tegyünk róla. Sokan közülünk életük során találkoztak Jézus Krisztussal, és ez nekik személyes tapasztalat. Hagynunk kell, hogy az élő, feltámadt Krisztus megérintse az életünket és megváltoztasson – fogalmazott szentbeszédében húsvét vigíliáján a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban celebrált szentmisén Pál József Csaba megyéspüspök.
A nagyszombat esti liturgia a templom előtti téren tűzszenteléssel kezdődött. A Főpásztor megáldotta a tüzet, amelyről meggyújtották a Krisztust jelképező húsvéti gyertyát. – Jézus Krisztus tegnap és ma, ő a Kezdet és a Vég, ő az Alfa és az Omega, övé az idő, és övé az örökkévalóság, övé a dicsőség és a hatalom, mindörökkön örökké – hangzott el a szertartás keretében, majd a résztvevők a húsvéti gyertyát követve visszatértek a templomba, ahol Dumitresc Emil karvezető előadásában felcsendült az Exultet, a húsvéti örömének. Az igeliturgia keretében felolvasott ó- és újszövetségi olvasmányok az üdvösség történetét idézték.
Az igeliturgiát követően Pál József Csaba megyéspüspök megszentelte a keresztvizet, majd meghintette vele az egybegyűlt híveket, akik a szentmise végén gyertyás körmenetre indultak, hogy Krisztus feltámadásának örömhírét hirdessék a világnak.
Húsvétvasárnap a Főpásztor a temesvár-erzsébetvárosi templomot kereste fel, ahol magyar nyelven celebrált szentmisét.

2019-04-21T13:44:15+03:00 2019. április 21 - 13:44|