Krisztus feltámadt!

A Hivatások Vasárnapja 2021. április 25.

A Szent Péter Apostol Műve a Pápai Missziós Művek egyike, és célja a lelkipásztorok és szerzetesek képzésének és oktatásának támogatása a missziós országokban. A Művek segítik a fiatal jelölteket, hogy meghozzák a döntést, miszerint Isten népét akarják szolgálni teljes szívvel, odaadással és megfelelő tudással. Szentatyánk emlékeztet minket, hogy a hivatások segítése és lelki irányítása a hiteles tanúságtétel kifejezője.
Idén Ferenc pápa Szent Józsefet állítja elénk, mint a hivatás példaképét és iránymutatót Isten akaratának felismeréséhez, megértéséhez. Hivatásunk hiteles megéléséhez szükségünk van bátorságra és közösségre mindazokkal, akik papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak. Szent József nem csupán példakép a döntésben, hanem közbenjáró is: „Kívánom, hogy tudjon mindenkit segíteni, különösen a fiatalokat tudja segíteni, hogy döntésükben valóra váltsák Isten rájuk vonatkozó álmait; ébressze fel bennük a vállalkozó szellemet, hogy „igent” mondjanak az Úrnak, aki mindig meglep és soha nem okoz csalódást” – fogalmaz a Szentatya a hivatások 58. világnapjára írt üzenetében
Április 25-én, vasárnap egyesüljünk imában a papi és szerzetesi hivatásokért Isten egész népével. Ezen a napon az imák mellett a Szent Péter Apostol Műve adományokat is elfogad a Katolikus Egyháztól a missziós országok helyi hivatásainak támogatásáért. Ennek köszönhetően az Egyházban megnövekedett a papi és szerzetesi hivatások száma. Ne feledkezzünk meg erről a napról. Az adományokat a missziós országok hivatásait támogató Pápai Missziós Művek számlaszámára várják.
Kedvezményezett: Pápai Missziós Művek
SWIFT: BACXROBU
Lejes folyószámla: RO20BACX0000001977987000
Eurós folyószámla: RO90BACX0000001977987001
Isten fizesse meg nagylelkűségüket, és segítsen, hogy szenteket, jó papokat, szerzeteseket és szerzetesnőket képezzünk, akik a Világegyházban az evangelizációnak szentelik magukat.

Őszinte köszönettel
Eugen Blaj lp.
Pápai Missziós Művek romániai igazgatója

Aleea Râmnicu Sărat 3, Sector 3, 031908 -București, România
Mobil: +40 755 854 225 | E-mail: ompromania@icloud.com

Sf. Petru Apostol OMP