Fellobbant a második gyertya is az adventi koszorún. Az Egyházmegyei Ifjúsági Központ és az arad-ségai plébánia december 7-én, szombaton délután 4 órakor a helyi templomban szentmise keretében szervezett ünnepélyes gyertyagyújtást, amelyen a marosi főesperesség fiataljai vettek részt. A liturgia keretében a fiatalok adventi elmélkedést tartottak magyar és román nyelven, majd meggyújtották a második adventi gyertyát. A lelki programot Dumitru Daniel oraviczabányai plébános, az ifjúsági központ munkatársa és Bukovics Erika-Mária schönstatti nővér, ifjúsági referens készítette elő a fiatalokkal közösen. Az adventi gyertyagyújtáson részt vett Pál József Csaba temesvári megyéspüspök, aki a találkozó elején megkérdezte a fiatalokat, hogy boldogok-e? Ha igen, miért? A Főpásztor elmondta a fiataloknak, hogy ő nagyon boldog, mivel közel tudja Jézust magához; és reméli, hogy ugyanezt megtapasztalják a fiatalok is.
Délután a fiatalok meditációt készítettek, amelyben megfogalmazták céljaikat erre a szent időre, amikor a Megváltó születésére készülnek. Néhány fiatal így vallott erről: „Adventben több időt ajándékozok szüleimnek, és amikor velük vagyok, nem veszem magamhoz a telefonom. Kevesebb időt töltök a közösségi hálózatokon. ” Egy másik fiatal elmondta: “Nem kell félni az alázattól, ha más kinevet, ne vedd a szívedre! Merj elesni és merj felállni! Légy önmagad és nem csak a tömeg után szaladj. Ne akarj csak márkás ruhákat és iPhone-t, hogy azt képzeljék te vagy a világ leggazdagabb embere. Inkább törődj olyan dolgokkal, amelyek nem múlandók, bízzál Istenben aki maradandó kincs.”
A jelenlévők bátorítást kaptak erre az adventi időre, hogy amennyiben még  semmit sem határoztak el, még megtehetik, mert nem késő. A találkozó agapéval zárult, ahol mindenki megoszthatta az advent első hetével kapcsolatos tapasztalatait.
Váncsa Csaba