A fenti témával március 23-án az ötödik magyar nyelvű családos találkozóra került sor a temesvári egyházmegye 2018-2019-es évi családpasztorációs programsorozatának keretében.
Ezúttal Zimándújfalu vendégszeretetét élvezhettük, az összejövetelnek a kultúrotthon adott helyet. Szabó Péter plébános úr köszöntője és Szilvágyi Zsolt atya bevezetője után a nagyváradi Veress házaspár Családapostolkodás című előadását hallhattuk. Sok ötlettel szolgáltak az Istennel hármasban megélt házasság megvalósítására, amely példaértékű lehet a környezetünk számára. A családapostolkodás gyakorlati működőképeségéről tanúskodtak kerekasztal beszélgetésben M. Böbe schönstatti nővér moderálásával a Piklor-Pusa, a Dotterer-Kiszely, a Marossy-Holcz és Antal családok. Nyíltan s közvetlenül beszéltek családi dolgokról, a hit megnyilvánulásairól, amelyet aztán kis csoportokban folytattak a résztvevők. A finom ebédet közös kiértékelés, családos keresztút követte. A záróakkord pedig a Pál József Csaba püspök atya által celebrált szentmise volt.
A programok alatt gyerekfelügyeletet és foglalkozást biztosítottak kedves pedagógusok, így a szülők gondtalanul foglalkozhattak csakis magukkal, közösségben, Istennel hármasban!
Köszönet a zimándújfalui egyházközségnek és minden szervezőnek!

Köles Katalin