Augusztus 19-22. között családos táborra került sor Ruszkabányán, az újonnan elkészült Kolping házban, ahol nagy-nagy szeretettel fogadták a résztvevőket.
A jelenlévő 5 család első alkalommal vett részt ilyen táborban. A napi program délelőtt szentmisével kezdődött, majd a házaspárok előadásokat hallgattak a Piklor családtól és Tari M. Böbe nővértől. Utána párban elbeszélgettek a hallott témákról. A gyermekek e közben kreatív programokon vettek részt. Délután együtt volt a család. Főleg kirándultak a környéken, de nem maradt el a játék sem. Esténként pedig megosztották tapasztalataikat. A családok tanúságot tettek saját családi életükről és végül hálát adtak a jó Istennek a sok szép élményért.
A tábor végén a családok feltöltődve és hálásan tértek haza. Így nyilatkoztak a táborról:
„Köszönjük az együtt töltött pillanatokat. Nagyon jó volt közösen több családnak együtt lenni és megfürödni nemcsak például egy patakban vagy tóban, hanem a lelki témák zuhanyában. Egymást megerősítettük ezáltal és mindnyájan egy kenyérből táplálkoztunk.”
„Sok jóval térünk haza. Nagyon jó volt, hogy egymástól több tapasztalatot is hallhattunk, és hogy közösen sokat énekeltünk. Na meg persze a közös étkezesék is jók voltak.”
„Nagyon hálásak vagyunk ezért a táborért. Megtanultuk, hogy még dolgozni kell a házasságunkon. Tudtunk egymásra figyelni, egymásra mint férj és feleség, mind családcsoport, olyan volt mint egy munkaműhely, ahol a házasságunkon dolgoztunk. Ez a típusú találkozó segít a problémák megelőzésében és felismerésében.”
„Most is hallom a gyerekzsivalyt és látom milyen jól megvannak egymással a gyerekeink. Ez a tábor nemcsak nekünk házaspároknak, hanem gyerekeinknek is nagyon jót tett.”
„Nagyon hálásak vagyunk, hogy ez a tábor létrejöhetett, hogy sikerült összegyűlnünk a nehézségek ellenére, és jó volt látni lelkesedést a családok részéről.”