Időpont
2022/05/23/
09:00 - 10:00

Kategóriák Nincs Kategóriák


Május 23-án, hétfőn 9 órakor a római Pápai Lateráni Egyetem VI. Pál termében kerül sor Toman Zoltán temesvári egyházmegyés lelkipásztor Le relazioni concordatarie della Romania con la Santa Sede című doktori értekezésének nyilvános bemutatására és megvédésére. A tudományos esemény moderátora Prof. Dr. Antonello Blasi. Társelőadók Prof. Dr. Matteo Nacci és Prof. Dr. Msgr. Natale Loda. Toman Zoltán lelkipásztor Páml József Csaba temesvári megyés püspök beleegyezésével 2019-2022. között volt a Pontificia Universita Lateranense egyetem növendéke, és felvételt nyert a Santa Maria dell’Anima Pápai Papnevelő Intézet és Papi Kollégium közösségébe. (A tanulmányok alatt ez az intézmény biztosít szállást és közösséget a német nyelvű országokból vagy az egykori Szent Német Római Birodalom területéről származó papok számára).

Miguel Maury Buendía érsek, Románia és a Moldovai Köztársaság apostoli nunciusa és Franz Peter Tebartz van Elst püspök, az Új Evangelizáció Dikasztériumának püspöke megerősítette, hogy részt vesz a védésen. Msgr. Benone Ambăruș, Róma segédpüspöke és Giovanni Lajolo bíboros is kifejezte szándékát, hogy részt vesznek Toman Zoltán lelkipásztor doktori értekezésének megvédésén.

Toman Zoltán lelkipásztor az egyházjogot (Diritto Canonico) választotta tanulmányai tárgyául, különös tekintettel a konkordátumra, a nemzetközi jogra, az állam és az egyház közötti kapcsolatok témakörére.