Időpont
2024/01/21/
17:00 - 18:00

Kategóriák Nincs Kategóriák


Január 18-25. között kerül sor a keresztények egységéért megtartandó ökumenikus imanyolcadra, amelynek programadó témája: „Szeresd Uradat, Istenedet… felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27).

Az idei ökumenius imanyolcad anyagát az afrikai Burkina Faso-i ökumenikus munkacsoport állította össze. „A távoli ország katolikus és protestáns keresztényeinek életkörülményeiről és szolgálati lehetőségeikről a kezünkben levő füzet bevezetésében részletesen olvashatunk. Alapjaiban eltérő gazdasági, társadalmi és politikai viszonyok között élő, Krisztus evangéliumát kisebbségi helyzetben hirdető egyház jelenik meg szemünk előtt. Nagyon nehéz gazdasági és politikai viszonyok között kell az ott élő testvéreinknek Krisztusról tanúskodniuk és honfitársaik életkörülményein segíteniük. A menekültek többségi áradata ebből az országból érkezik Európába és ÉszakAmerikába. Imádsággal és segítőkészséggel gondoljunk ezen az imahéten ennek a sok próbatételt megélt afrikai országnak a lakosságára és keresztény testvéreink mindennapjaira.” – olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által megjelentetett imafüzetben (https://www.meot.hu/dokumentumok/2023keresztyen/ImahetiFuzet2024.pdf)

A temesvári egyházmegyében a következő ökumenikus találkozókra kerül sor:

– Január 21-én, vasárnap 17 órakor ökumenikus imát tartanak a temesvári evangélikus-lutheránus templomban a temesvári egyházi elöljárók vezetésével.

– Január 24-én, szerdán 18 órakor ifjúsági ökumenikus imát tartanak a temesvár-belvárosi református templomban. Igét hirdet Pál József Csaba megyés püspök.