Időpont
2023/06/03/ - 2023/06/04/
00:00

Kategóriák Nincs Kategóriák


– A Szentháromság tiszteletére felszentelt csáki templomban június 4-én, vasárnap ünnepli a helyi közösség a templombúcsút. A 11.30 órakor kezdődő liturgia zenei szolgálatát az újszentesi Angelis gyermekkórus látja el. A szentmisét követően a gyermekek szórakoztató programon vehetnek részt. A közösség lelkipásztora Filip Dorin Gyula plébános.

– Az újszentesi római katolikus plébániához tartozó Hidasliget római katolikus közössége szentháromságvasárnapja előtti szombaton ünnepli a templombúcsút. A szentmisét június 3-án, 15 órakor Máthé Lajos újszentesi plébános celebrálja.

– A temesgyarmati templomot 250 évvel ezelőtt Szent József tiszteletére szentelték. A jubileum alkalmából a templomon külső felújítási munkálatokat végeztek a helyi Polgármesteri Hivatal, az újszentesi római katolikus plébánia és a Németországba kivándorolt temesgyarmati németek egyesületének támogatásával. Június 3-án, szombaton mintegy 150, jelenleg Németországban élő egykori lakos vesz részt az ünnepi szentmisén, amelynek keretében megáldják a templom külső felújítás munkálatait. A liturgiát 10 órai kezdettel Lauš Nikola püspöki irodaigazgató mutatja be, koncelebrál Máthé Lajos újszentesi plébános.