2020. május 30-án, szombaton, pünkösd előestéjén, Ferenc pápa imádkozza a Rózsafüzért a vatikáni kertekből.Az ima római idő szerint 17.30-kor kezdődik, és világméretű közvetítés keretében sugározzák majd, összekapcsolva az öt kontinens legnagyobb kegyhelyeit. A pápa azokért imádozik, akiket különösen érint, érintett a koronavírus-járvány.

A Mária-imádság élő közvetítés keretében zajlik, amely összekapcsolja az öt kontinens legnagyobb Mária-kegyhelyeit, mint például Lourdes (Franciaország), Fatima (Portugália), San Giovanni Rotondo és Pompeii (Olaszország), Czestochowa (Lengyelország), a Szeplőtelen Fogantatás (Washington, DC – Egyesült Államok), Elele (Nigéria), Notre-Dame de la Paix (Elefántcsontpart), Guadalupe (Mexikó), Chiquinquira (Kolumbia), Lujan és Milagro (Argentína).

Egyesülnek az imában – tájékoztat a Pápai Tanács egyik közleménye – a világ azon kegyhelyei, ahol a családok különlegesen is bekapcsolódnak. Ez „a világ imája mindazok számára, akik pünkösd előestéjén csatlakozni szeretnének Ferenc pápa imájához”.

Rosario Giardini Vaticani 30 maggio

Forrás: vatican.va