A nagyböjti időben kicsit mindannyian jobbá válunk, adakozóbbá és érzékenyebbé válunk, hamarabb megesik a szívünk azokon, akiknek kevesebb jutott. Ebben az időszakban többet törődünk felebarátunkkal.
Így történt ez Zsombolyán is, ahol dr. Lucacela Davor zsombolyai plébános mozgósította minden barátját, ismerősét, a Happy Kids Alapítványt, valamint a hívek egy csoportját, hogy segítsenek az anyagi gondokkal küzdő helyi családokon.
Nagyböjt első hetében, március 5-én, Lucacela Davor atya és segítői szétválogatták és kiosztottak a rászoruló családoknak érkezett adományokat.
„Külföldi barátaink ismét ruhaneműt, édességeket és élelmiszereket küldtek azoknak, akik kevésbé szerencsések. Az elmúlt két évben negyedik alkalommal segítenek. Köszönet mindazoknak, akik adományoztak, illetve segítettek a csomagok összeállításában, és szétosztásában! Köszönet azoknak, akik gondoskodtak a rendről és felügyelték a forgalmat! Nélkületek semmi sem valósulhatott volna meg!” – írta Lucacela Davor atya az egyik közösségi oldalon. A karitatív akcióra a zsombolyai Futok negyedben került sor a nemrégiben felújított római katolikus templom közelében.
Fotó: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=570350513824176&set=pcb.570351710490723&type=3&theater