Az immár14. alkalommal megrendezett Katolikus Papok európai teremlabdarúgó-bajnoksága idén Prágában zajlott le, 18 ország csapatának részvételével, közöttük: Albánia, Ausztria, Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Olaszország, Kazahsztán, Koszovó, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna és Magyarország. A csapatok négy csoportra voltak osztva. Hazánk csapata Lengyelországgal (1-1), Ukrajnával (3-1) és Szlovéniával (3-1) volt egy csoportban, így második helyre kerültek a lengyelek után.

A negyeddöntőkben veszítettek Szlovákia ellen (1-4), majd az 5.- 8. helyért való mérkőzésen megverték Fehéroroszországot (4-1). Az utolsó mérkőzésen, melyen az 5. és 6. helyért játszottak, Románia legyőzte Magyarország csapatát 2-0 eredménnyel.

Románia csapatának játékosai nagyrészt a Iaşi-i egyházmegyéből származnak: Marius Alistar, Damian Budău, Daniel Budău, Gabriel Dancă, Virgil Demşa, Iosif Petrilă, Laurenţiu Turbuc, de képviseltette magát a Gyulafehérvári Érsekség is Ciprian Scheianu, valamint a temesvári egyházmegye P. Barazsuly István SDS, temesvár-erzsébetvárosi plébános személyében.

„Számunkra nagyon sikeres volt ez a forduló. Az ötödik hely azért is fontos, mert mi amatőr játékosok vagyunk. A többi csapat más szinten játszik, edzőjük és masszőrjük van. Legfontosabb, hogy szenvedélyünk a futball. Amúgy meg a játék jó ürügy is, hogy paptestvérekkel találkozhassunk, egyben új barátságokat kössünk. Prágában 18 országból körülbelül 300 pap vett részt a teremfoci-bajnokságon”- mondotta P. Barazsuly István.

A Magyarország elleni mérkőzés különleges volt István atya  számára, nemcsak azért, mert ő rúgta a 2. gólt. A temesvári plébános hat évig játszott a szomszédos ország csapatában, abban az időben amikor Budapesten végezte tanulmányait. Visszatérve Temesvárra István atya Románia csapatában folytatta a labdarúgást- immár két éve. 

„Számomra különleges meccs volt, hisz hat évig csapatkapitányként Magyarország színeiben játszottam. Időközben természetesen új játékosokkal gazdagodott a csapat, de lehetőségem volt viszontlátni néhány régi csapattársamat. Mondhatom, én voltam az egyetlen játékos aki mindkét ország himnuszát el tudta énekelni a játék előtt. Örvendek, hogy sikerült a második gólt rúgnom Romániának, így az 5. helyen végeztünk”- tette hozzá P. Barazsuly István, aki az Ukrajna elleni mérkőzésen is két gólt rúgott.

Az európai labdarúgó-bajnokság jó alkalom volt ismerkedésekre, papok közötti barátságok megkötésére, valamint további együttműködések megbeszélésére. Naponta szentmisén vettek részt, melyeket Prága és környékének templomaiban tartottak.

A 2021-es Katolikus Papok európai teremlabdarúgó-bajnokságának színhelye Románia. A vendéglátó város valószínűleg Temesvár- 2021 Európa Kulturális Fővárosa lesz.