A Teleki László Alapítvány a Rómer Fóris terv keretében 9 millió forint, vagyis 123.901 lej értékű összeggel járul hozzá a temesvári piarista templom felújításához. A 2019-es alapítványi döntésükkel lehetővé tették, hogy megújult a templomkertben lévő pincelejárat és megoldódtak a bal oldali torony statikai gondjai.
A felújítási munkálatok három szakaszban zajlottak. Az első szakaszban sor került a templomkertben lévő pincelejárat lebontására, a bal oldali torony melletti folyosó mozaikpadlójának felszedésére és a boltív megbontására. A második szakaszban megvalósult a templomkertben lévő pincelejárat újjáépítése, a bal oldali torony melletti pincében, a folyosó alatt húzódó pince boltívének és padlózatának kijavítása, valamint a statikai probléma forrásának megszüntetése. A felújítások harmadik fázisában megvalósul a pincelejárat vakolása, díszeinek feltevése, meszelése, az új ajtó elkészítése és felszerelése, valamint a torony melletti folyosón a statikai problémák megszüntetése után a mozaiburkolat újraöntése. A munkálatok kivitelezője a Bogdán Gábor vezette BG Contec SRL cég.
A Teleki László Alapítvány anyagi támogatásával a felújítási munkálatok második szakaszát sikerült megvalósítani. Ez a következőket tartalmazza: a baloldali szárny (torony melletti folyosó) megbontott boltíveinek újraépítése, a boltívek felső részének szintre hozása, valamint az estrich beton kiöntése, a jobboldali pincelejárat alapjának a kiöntése (zsaluzás, vasalás stb.), a szerkezeti gerendák kivitelezése, a lejárat falainak felfalazása, a lejárati lépcsők kiöntése, a tetőszerkezet megvalósítása, lepadolása, borítólemezek felhelyzése, valamint a lefolyók kivitelezése,  a megvalósuló építmény (pincelejárat) kívülről és belülről való vakolása Hasit NHL5 típusú szárítóvakolattal.
Az első és a harmadik szakasz munkálatait 130.000 lej értékben a hívek adományából sikerült megvalósítani.
Még a 2021-es évben kezdetét veszi a templomtető felújítása. Hálás köszönet a támogatásért!
Kocsik Zoltán templomigazgató