Az előzetesen kiadott programnak megfelelően Pál József Csaba megyéspüspök július 7-én és 8-án a temesvár-újkissodai plébániát kereste fel. A látogatás vasárnap délután a helyi templomban szentmisével kezdődött, amelynek kezdetén a liturgiát bemutató Főpásztort a közösség nevében Jäger Béla plébános üdvözölte. A szentmisén koncelebrált Dirschl Johann általános helynök, Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, temesvár-józsefvárosi plébános, Augustinov György kanonok, Toman Zoltán egyházmegyei bírósági titkár, Kozovits Attila perjámosi plébános, Chang Beom Vincent Jeon koreai lelkipásztor és dr. Jurca Eugen görög katolikus plébános.
Szentbeszédében Pál József Csaba megyéspüspök arra buzdította az egybegyűlteket, hogy imádkozzanak a plébániai közösségükért. Ugyanakkor a szentírási részhez kapcsolódóan arra is felhívta a hívek figyelmét, hogy az Aratás Urához általában papi hivatásokért szoktak rendszeresen imádkozni, azonban Isten minden keresztény emberhez szól, minden keresztény embert meghív arra, hogy a munkatársa legyen.
A liturgia végén a Főpásztor megköszönte a híveknek, hogy jelenlétükkel ezúton is kifejezték ragaszkodásukat az Egyházhoz, valamint a templomi énekkar tagjainak a zenei szolgálatot, majd pedig ismertette a vizitáció programját.
A szentmisét követően Pál József Csaba megyéspüspök a templomban a gyermekekkel és a szülőkkel találkozott.
A vizitáció második napján reggel a Főpásztor Jäger Béla plébános kíséretében a bessenyei-telepi közösséget kereste fel, a helyi templomban pedig szentmisét mutatott be. A főpásztori látogatás következő állomása július 17-én és 18-án a perjámosi plébánia.
S.