A resicabányai Havas Boldogasszony római katolikus plébánia közössége osztozik mindazok fájdalmában, akik XVI. Benedek pápától búcsúznak. Temetése napján, január 5-én, csütörtökön 17.30 órai kezdettel a Havas Boldogasszony templomban szentmisét celebrálnak az elhunyt XVI. Benedek emeritus pápa lelki üdvéért.
Ugyanezen a napon, 12 és 16 óra között a resicabányai Páli Szent Vince Karitatív Egyesület a Krassó-Szörény megyei Német Demokrata Fórummal és a Resicabányai Német Kulturális és Felnőttképzési Egyesülettel közösen román és német nyelvű könyvekből, valamint bélyegekből rendez kiállítást, amelyet az emeritus pápának szentelnek, és amely a helyi Alexander Tietz német könyvtárban tekinthető meg.
Erre a napra, 2023. január 5-re a Krassó-Szörény megyei Német Demokrata Fórum és a Resicabányai Német Kulturális és Felnőttképzési Egyesület gondozásában elsőnapi borítékot bocsátanak ki. A Román Posta jóváhagyásával a resicabányai 1 postahivatalból 2023. január 5-én feladott összes postai küldeményt erre az alkalomra kibocsátott speciális bélyegzővel látnak el, ezzel is megemlékezve XVI. Benedek pápa elhunytáról.

Erwin Josef Țigla