Hét új taggal bővült a Magyar Piarista Testvériség – továbította a Piarista Rend Magyar Tartományának közleményét P. Ruppert József atya, a rend romániai megbízottja.
Június 15-én a magyar testvériség csoport hét új tagja a budapesti Piarista Kápolnában fejezte ki elköteleződését ünnepi szentmise keretében. A szentmise főcelebránsa Labancz Zsolt tartományi asszisztens volt, aki egyben a jelenleg tizennégy főt számláló testvériségnek az egyik tagja. Az új tagok közül öten a 2018-ban szerveződött pesti közösséghez tartoznak, ketten Temesváron alakítanak közösséget, ők a szegedi testvériségtagokhoz kapcsolódnak.
A pesti közösség új tagjai:
Dezső Tímea, tartományfőnökségi munkatárs;
Strommer Pál, piarista öregdiák, a Magyar Piarista Diákszövetség elnöke, a BITT elnöke;
Strommer Pálné Szilvia;
Szilvásy László SP tartományfőnök;
Várgedő Tamás, piarista öregdiák, a diákszövetség választmányának elnöke.
Temesvárról Jakab Ilona, a temesvári Gerhardínum Római Katolikus Líceum igazgatója és Kocsik Zoltán, az iskola igazgatóhelyettese tett ígéretet.
A piarista rend testvériségét 1988-ban alapította meg az akkori generális atya, Josep María Balcells. A testvériség azoknak a keresztény hívőknek az összessége, akik a piarista karizma (lelkiség, küldetés és élet) megélésére társulnak egymáshoz kisközösségekben, mindegyikük saját világi, szerzetesi vagy papi hivatása szerint. A testvériség tehát a piarista karizmában egybe kapcsolódó hívők társulása, amelyet mint ilyet a piarista rend elismert.
A magyarországi testvériség csoport két éve, Pünkösd vigíliáján alakult meg négy világi, piarista intézményekben dolgozó munkatárs és három piarista szerzetes csatlakozásával, akik megújították ígéretüket a családtagok, barátok, rendtársak és kollégák körében zajló jelenlegi esemény keretében.
A szentmisét követően az ünneplés vidám és baráti hangulatban folytatódott tovább a Piarista Központban.
Fotó: Márkus Roland SP, Szathmáry Melinda

A Piarista Testvériség régi és új tagjai: Czeglédi Zsolt – Labancz Zsolt – Dekiszkyné Fehér Rita – Szabó László – Várgedő Tamás – Strommer Pál – Strommer Pálné Szilvia – Nedelkovics Aliz – Jusztin István – Kocsik Zoltán – Jakab Ilona – Dezső Tímea – Szilvásy László – Mikulás Domonkos