A temesvári Püspökség, az Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda és a temesvár-erzsébetvárosi plébánia közös szervezésében február 21-én, pénteken hároméves továbbképző kurzus kezdődött, amelyen az egyházmegyéből azok a felnőtt hívek vettek részt, akik szeretnének megerősödni a hitükben, valamint fejlődni a keresztényi szolgálatban. A tanfolyam célja támogatni a híveket abban, hogy missziós lelkülettel kapcsolódjanak be az egyes plébániák életébe. A felkészítő évente négy hétvégén zajlik, pénteken délután 6 órakor kezdődik és szombaton 17 órakor szentmisével zárul. A tanfolyam elvégzését követően a hívek a plébánián preorátori (előimádkozó) és lektori (felolvasó) feladatokat, a férfiak pedig akolitusi szolgálatot vállalhatnak.
A kurzus megnyitóján az egyházmegye több plébániájáról (Temesvár-Belváros, Temesvár-Gyárváros, Temesvár-Erzsébetváros, Temesvár-Józsefváros, Temesvár-Mehala, Temesvár-Újkissoda, Temesvár-Szabadfalu, a temesvári Bolgár Közösség, Resicabánya mindkét plébániája, Nagyszentmiklós, Újszentes, Borosjenő, Arad-Központ, Arad-Séga, Újarad, Arad-Mikelaka, Perjámos, Krassóvár, Óbesenyő, Buziásfürdő, Lugos, Újmoldova, Oravicabánya, Krassócsörgő, Zimándújfalu), valamint a Jubilate ifjúsági csoport részéről összesen 120 személy vett részt. A szervezők csoportját Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, Pălie Veniamin resicabányai plébános, Dr. Imogen Tietze referens, Tari M. Böbe schönstatti Mária-nővér családpasztorációs referens, Mihu Melinda hitoktató, Bálint Klára és Surdu Christine alkotta.
A tanfolyam megnyitó előadását Pál József Csaba megyéspüspök tartotta, aki a tanfolyam célját a következőképpen foglalta össze: Isten Igéje és szeretete hatoljon egyre mélyebbre a résztvevők lelkében, illetve rajtuk keresztül jusson el minél több emberhez.

A temesvári Püspökség sajtóirodája