Kedves hívek, szerzetesek, paptestvérek!

Hangsúlyozva a Romániai Püspökkari Konferencia közleményében foglaltakat, (amelyet két nyelven csatolva továbbítunk), tisztában vagyunk az előírások betartása által okozott nehézségekkel. De igyekezzünk jót tenni embertársainkkal azáltal, hogy lemondva bizonyos előre eltervezett rendezvényekről, amennyire lehetséges, elsősorban az irántuk érzett szeretetből, csökkentsük embertársaink, különösen az idős személyek megfertőzésének kockázatát.
Valószínűleg lesznek olyan idős és beteg személyek, akik nem tudnak eljutni a templomba, hogy részt vegyenek a szentmisén. Nekik a lelki szentáldozást javasoljuk, amelynek keretében beszélgetést kezdeményezünk Jézussal, meghívjuk Őt az életünkbe, majd csendben maradunk, és hagyjuk, hogy Ő beszéljen hozzánk a lélek csendjében, ahogy általában a szentáldozás után tesszük.
Felkérjük Önöket, hogy ezekben a napokban különösen is szenteljük magunkat új lendülettel az imának, és használjunk fel minden lehetőséget a közösségünk és a bajba jutott emberek támogatására.
Reméljük, hogy a koronavírus elmúltával annyi marad mindannyiunk életéből, amennyit az imának, a mások iránti szeretetnek és a nehézségek szeretettel való elfogadásának szenteltünk, felajánlva ezeket a tetteket Istennek.

+ Pál József Csaba,
megyéspüspök

Szentmise-közvetítések magyar nyelven:
NAPI SZENTMISE:
Mária Rádió Erdély
Miserend: hétfő, szerda, péntek – 18:00 óra; kedd, csütörtök, szombat – 08.00 óra, vasárnap délelőtt és délután.
Hallgatható interneten: http://www.mariaradio.ro/elo-adas/
Frekvenciák: Nagyvárad: 102,2 MHz FM; Hargita: 89,7 MHz FM; Tasnád: 90,1 MHz FM; Kolozsvár: 100,4 MHz FM; Gyergyó: 94,4 MHz FM; Szatmárnémeti: 92,3 MHz FM.

Magyar Katolikus Rádió
Miserend: hétköznap reggel 8 óra, vasárnap de. 11 óra.
Hallgatható interneten: https://www.katolikusradio.hu/

Szent István Rádió – Eger
Miserend: hétköznap reggel 8 óra, vasárnap de. 11 óra.
Hallgatható interneten: https://onlinestream.live/?search=szent+istvan


VASÁRNAPI SZENTMISÉK a fentiek mellett:

Csíksomlyói Kegytemplom
Minden vasárnap 10:30-tól, YouTube- közvetítés: https://www.youtube.com/channel/UChrkbh0y4ut-mELoCTRPR_Q

Kolozsvári ferences templom
Vasárnap: 9:00és 12:00 órától (és kedden: 8:00 és 18:00 órától) YouTube- közvetítés: https://m.youtube.com/channel/UC4T35PmK5ZPK6p00K5J4ioQ

Több helyi plébánia Facebook-oldala.