A németországi Junge Philharmonie Ostwürttemberg zenekar romániai turnéjának keretében szeptember 3-án, kedden este 7 órai kezdettel a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban lépett fel. A szimfonikus hangverseny védnöke Friedlinde Gurr-Hirsch államtitkár, főméltóságú Eberhard de Wurttemberg herceg és a Temesvári Római Katolikus Püspökség volt.
Főméltóságú Eberhard de Wurttemberg herceg, valamint az államtitkár asszony jelenlétével is megtisztelte a rendezvényt, és néhány szóban a zenekar tagjait és a közönséget is üdvözölte. Az egybegyűlteket köszöntötte továbbá Kapor János tb. kanonok, a Millenniumi templom plébánosa és prof. Dr. Walter Kindl egyetemi tanár, a rendezvény moderátora.
A hangversenyen a Temesvári Római Katolikus Püspökséget Roos Márton ny. püspök képviselte. A meghívottak között jelent volt Herbert Hofauer polgármester, a bajorországi Altötting város és egyben ismert Mária-kegyhely elöljárója. A temesvári Polgármesteri Hivatal részéről jelen volt dr. Nicolae Robu polgármester, a Németország Szövetségi Köztársaság temesvári konzulátusát Ralf Krautkrämer konzul képviselte. A zenekart Uwe Renz karmester vezette.
Műsoron Richard Wagner, Jules Massenet, Arturo Márquez, Wilhelm Stenhammar, Edward Elgar, ifj. Johann Strauss, Pietro Mascagni és Jerónimo Giménez művei szerepeltek. A belépés díjtalan volt, adományokat azonban köszönettel fogadtak a Timișoara ’89 Alapítvány részére.
A németországi Junge Philharmonie Ostwürttemberg e.V. romániai turnéjának Temesvár, illetve a gyárvárosi Millenniumi templom volt az utolsó állomása. Az 1995-ben alapított Junge Philharmonie Ostwürttemberg igazi kulturális és zenei nagykövete lett annak a régiónak, ahonnan származik.

Fotó: Pázmány Zoltán
Szöveg: dr. Claudiu Călin