Az ulmi St. Maria Suso és Szt. Erzsébet templomok közös kórusának, illetve Tobias Schmis úr meghívására a temesvári Szent György székesegyház Exultate kórusa látogatást tett Ulmban. A látogatás október 10-13 között zajlott le.
Az énekkar október 12-én, szombaton, 19 órakor koncert keretében lépett fel a St. Maria Suso templomban. Vezényelt Bajkai-Fábián Róbert, a temesvári Székesegyház orgonistája, illetve az esemény házigazdája, Tobias Schmid. Az est befejező részében a helyi kórusok, illetve a vendégek közösen előadták W. A. Mozart Ave verum című művét. Orgonán kísért dr. Franz Metz (München), fellépett továbbá Eva Kaiser (szoprán) és Rita Galie (alto). A műsoron Pogatschnigg, Jenkins, Viadana, és Bárdos Lajos művei szerepeltek.
A temesvári énekkar számára megtiszteltetés volt, hogy október 11-én közösen ebédelhettek Günther Czisch úrral, Ulm város főpolgármesterével. Másnap meglátogatták a wiblingeni kolostort, vasárnap pedig szentmisén vettek részt vendéglátóik plebániatemplomában.
A látogatás annak az egyezménynek alapján jött létre, amelyet az ulmi St. Maria Suso és a Szt. Erzsébet templomi énekkar, valamint a temesvári Exultate kórus írt alá idén, Pál József Csaba megyéspüspök és Peter Dietmar Leber, a németországban élő bánáti svábok egyesületének elnöke jelenlétében.
A stuttgarti St. Gerhards-Werke e.V. egyesület bátorította és támogatta a temesvári kórus látogatását. A Gerhardsforum der Banater Schwaben e.V. egyesület, amelynek tiszteletbeli elnöke dr. Franz Metz, is aktívan részt vett az esemény szervezésében.