Több lelkes katolikus egyetemista gyűlt össze október 15-én, kedden 20 órakor a temesvár-belvárosi Szent Katalin templomban, ahol Pál József Csaba temesvári megyéspüspök mutatott be tanévnyitó szentmisét. Koncelebrált Dirschl Johann általános helynök, LAus Nikola püspöki irodaigazgató, Bakó László püspöki titkár, az Egyházmegyei Ifjúsági Pasztorációért felelős lelkipásztorok, Szabó Tibor, ifjúsági lelkész, Dumitru Dániel oravicabányai plébános, Irimiciuc Alin boksánbányai plébános, valamint a temesvári plébániák  lelkipásztorai. Az Ifjúsági Pasztorációs Iroda képviseletében jelen volt Erika-Mária schönstatti nővér is. A szentmisén részt vettek a TEKMEK, vagyis a Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közösségének és a JUBILATE, a román anyanyelvű egyetemisták csoportjának tagjai. A két csoport jól ismeri egymást, az elmúlt évben többször is dolgoztak együtt. Most is nagyon szépen megszervezték a szentmisét, az egyetemes könyörgéseket ők fogalmazták meg, kérve Isten segítségét életükre, munkájukra. A szentmise zenei részében közreműködött a Juventus Salvator ifjúsági kórus és a TEKMEK tagjai.
Szentbeszédében a Főpásztor az evangéliumi részhez (Lk 11,37- 41) kapcsolódóan kiemelte: Jézus nem vonakodik attól, hogy odamenjen a farizeushoz. Azért jön, hogy megmentse őt. De a farizeus bírálja Jézust, mivel nincs béke a lelkében, ami a környezetére is kihat. A farizeus csak a külsőségekkel foglalkozik, míg Jézus az ilyen magatartást elítéli. – Ez ránk is vonatkozhat, mivel sokszor mi is inkább a külsővel foglalkozunk. A belsőt kellene átalakítsuk szeretetté. Többen közületek, de még mi, felnőttek is azt akarjuk, hogy csak a jó oldalunkat mutassuk, csak abból az adott szögből fényképezzenek. Mi is inkább a külsőt érvényesítjük!”- fogalmazott a Főpásztor, aki  sürgette a fiatalokat, hogy teremcsenek rendet a lelkükben, mert minden ott kezdődik, és ez egész életen meglátszik. Mert „a szív mélységéből beszél a száj”. A megyéspüspök továbbá felhívta a fiatalok figyelmét arra is, hogy fontos, mit mondanak, hogyan viselkednek, mert a cél az, hogy másokat is Jézushoz vezessenek. A homília végén Pál József Csaba megyéspüspök arra kérte a fiatalokat, engedjék, hogy ebben az évben Jézus átformálja őket.
A liturgia végén a jelenlevők megáldott rózsafüzért kaptak a Főpásztortól,  az októberi ájtatosság keretében elmondott Rózsafüzér ima ugyanis közelebb viszi őket Istenhez.
Ezt követően a jelenlévők találkozón vettek részt az Egyházmegyei Ifjúsági Központban, ahol mindkét csoport bemutatkozott azoknak, akik még nem ismerték őket, valamint elsőéves társaiknak.
Isten áldását kívánjuk munkájukra, és mindent amit tesznek Isten nagyobb dicsőségére legyen!
Váncsa Csaba