Bérmaútja során Pál József Csaba megyés püspök pünkösdhétfőn két, zömében horvátok lakta települést keresett fel. A kiskrassói plébániatemplomban bemutatott szentmise keretében 27 fiatal, a plébániához tartozó kengyeltói filia templomában 23 fiatal részesült a keresztény nagykorúság szentségében. A főpásztort bérmaútjára elkísérte Lauš Nikola püspöki irodaigazgató.
Mindkét helységben a bérmálkozók hagyományos, aprólékos gonddal varrt, hímzett és díszített horvát népviseletben vettek részt a szentmisén: a fiúk hoszú ingben, amelynek a nyakát és a kézelőjét díszítette fekete hímzés és fekete mellényben, a lányok hosszú, ugyancsak hímzett, bokáig érő fehér ingben, amely deréktól lefelé sűrű, csupán pár milliméter széles plisszékben végződik, és amely akkora lépéseket enged meg a viselőjének, mint egy kismadáré. A gyönyörű népviseletet azonban nem könnyű hordani, és a Főpásztor ki is emelte a fiatalok hagyománytiszteletét és elszántságát, hogy a padsorok szélén végigállták a több mint egyórás szentmisét.
Szentbeszédében Pál József Csaba megyés püspök arra buzdította a fiatalokat, hogy amikor imádkoznak, ne csak eldarálják a szöveget, hanem csendesedjenek el, és figyeljenek oda Isten válaszára, a Szentlélek hangjára.
A bérmálkozókat mindkét közösségben Patașan Gheorghe plébános készítette fel a második szentség felvételére.

A temesvári Püspökség sajtóirodája