A görög katolikus és az ortodox húsvét alkalmából a temesvári, a Temes megyei és az aradi lakosoknak lehetőségük nyílik élelmiszert adományozni a rászorulóknak.
A Temesvári Regionális Élelmiszerbank a Lidl üzletlánccal közösen 10 000 Temes és Arad megyei rászoruló személynek gyűjt tartós élelmiszert, amelyet 2021. április 19 – május 16. között magánszemélyek adományozhatnak a temesvári, az újszentesi, a győrödi, a gyüregi, az újmosnicai, a zsombolyai és az aradi Lidl üzletekben. A tevékenység első 6 hónapjában a Temesvári Regionális Élelmiszerbank több mint 61 tonna, vagyis 120.000 ételadagnak megfelelő élelmiszert osztott szét 10 000 kiszolgáltatott helyzetben lévő vagy a COVID19 járvány okozta válság által hátrányosan érintett személynek.
Azokat a termékeket, amelyeket a vásárlók adományozhatnak, külön megjelölték a Lidl üzletek polcain. Ezek az élelmiszerek a tartós (nem romlandó) kategóriákba tartoznak, és nem igényelnek alacsony tárolási hőmérsékletet, például: alapélelmiszerek (olaj, liszt, cukor, rizs, sütéshez szükséges összetevők), zöldség-, hús- és gyümölcskonzervek, tésztafélék, mártások, UHT tej (szobahőmérsékleten tárolva), előre csomagolt péksütemények, keksz, kávé, tea, lekvár és dzsemek – olvasható a Temesvári Regionális Élelmiszerbank Egyesület sajtóközleményében.

A Temesvári Regionális Élelmiszerbank Egyesület jelen akciójához a temesvári egyházmegyei Caritas Szervezet is csatlakozik.