Időpont
2021/02/13/
17:00 - 19:00

Kategóriák Nincs Kategóriák


Február 7-14. között a temesvári egyházmegye több plébániája ad otthont a Házasság Hete elnevezésű rendezvénysorozatnak, amelynek keretében számos helyszínen előadásokkal, beszélgetésekkel, kulturális programokkal kívánják felhívni a hívek figyelmét a házasság és a család fontosságára. Az Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda a következő programokat ajánlja:

– Február 13-án, szombaton 17-19 óra között családok online találkozója román nyelven. A találkozó témája: 1000-szer

is IGEN mint József és Mária.

– A Házasság hete alkalmából az Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda kalandtúrára hívja a vállalkozó kedvű házaspárokat, amelynek keretében a hét minden napján egy-egy feladattal ösztönzi őket arra, hogy több minőségi időt töltsenek együtt. A kalandtúra feladatai között szerepel közös házimozi vagyis filmnézés kettesben, a házastársi eskü megújítása abban a templomban, ahol összeházasodtak (vagy ha ez nem lehetséges, akkor bármelyikben), közös szentírási idézet kiválasztása, főpásztori vagy lelkipásztori áldás kérése az elkövetkező együtt töltött évekre.

– Február 7-én és 14-én, vasárnap minden plébánián javasolt szentmisét bemutatni a családokért, illetve megáldani a résztvevő családokat.