Időpont
2023/02/12/ - 2023/02/19/
Egész napos

Kategóriák Nincs Kategóriák


A temesvári egyházmegyében február 12-19. között tartják a Házasság Hete elnevezésű rendezvénysorozatot, amelynek mottója: Szeretetbe kapaszkodva. A Házasság Hete 2023 jó alkalom a házastársak számára, hogy elmélkedjenek, beszélgessenek arról, hogyan lehetnek igazi erőforrás a nehézségekben egymás számára, hogyan működjenek jobban együtt, hogyan értékeljék azt, hogy ott vannak egymás számára és hogyan tudnának a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen fejlődni, közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz.

Az egyházmegyei Családpasztorációs Iroda a következő programokat ajánlja az idei Házasság Hete alkalmával (február 12-vel kezdődően):

– Házaspárok útja – Máriaradnán. A kegytemplomban felállított Házaspárok útját végig lehet járni és elmélkedni közösen.

– Kalandtúra online: A Családpasztorációs Iroda Facebook oldalán hét feladatból álló kalandtúrára hívják meg a házaspárokat, melyeket a házaspároknak közösen kell elvégezniük.

https://www.facebook.com/pastoratia.familiilor.timisoara

Akiknek nincs Facebook oldaluk, azok a https://gerhardus.ro  és a https://profamilia.ro oldalakon is megtalálhatják a kalandtúrát.

– Ugyancsak ezeken az internetes oldalakon rövid interjúk tekinthetők meg egy-egy család tanúságtételéről.

– Az egyházmegye plébániáin érdeklődni lehet a Házasság hete helyben szervezett programjairól. A lelkipásztorok az egyházmegye több templomában szentmisét mutatnak be a családokért, és megáldják a résztvevő házaspárokat.