Időpont
2019/10/01/ - 2019/12/31/
Egész napos

Kategóriák Nincs Kategóriák


Már kapható a temesvári Püspökség 2020. évi római katolikus falinaptára. A 2020-as esztendőben egyházmegyénk számára két kiemelkedő esemény is meghatározó lesz: az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyet szeptember 13–20. között tartanak Budapesten, valamint a temesvári egyházmegye elődje, az ősi csanádi egyházmegye alapításának 990. évfordulója. E két eseményre utalnak a falinaptár illusztrációi is.

A tavalyi évhez hasonlóan a naptárak idén is magyar, román, német, cseh, horvát, szlovák és bolgár nyelven jelentek meg, amelyek összeállításában segítséget nyújtottak az illető közösségek lelkipásztorai. A katolikus falinaptár – amely az ünnepek rendjére vonatkozóan a római naptárt követi – tartalmazza továbbá az egyházmegye fontosabb eseményeit, az ifjúsági programokat, összeállításánál figyelemmel követték a különböző anyanyelvű közösségek hagyományait, nyelvi sajátosságait. Egy naptár ára 5 lej, és egyházmegyénk minden plébániáján beszerezhető.

Megjelent továbbá a máriaradnai kegytemplom 2020. évi naptára is, amely 12 oldalon a bazilikával kapcsolatos illusztrációkat tartalmaz. Ez a naptár egyelőre a Püspöki Hivatalban és a máriaradnai kegytemplomban vásárolható meg, ára 10 lej.