Időpont
2024/02/05/ - 2024/02/09/
Egész napos

Kategóriák Nincs Kategóriák


Idén február 5-9. között az albániai Shkodrában kerül megrendezésre a katolikus papok 16. futsal-Európa-bajnoksága. Ezen a sporteseményen tizenhét európai ország mintegy 220 római katolikus és görögkatolikus lelkipásztora vesz részt, köztük: Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Kazahsztán, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Olaszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

A papok futsal Európa-bajnokságának mérkőzéseit a hatályos szabályok szerint, hivatalos, hitelesített játékvezetőkkel, fedett pályán játszák. A csapatok, illetve a különböző országokból érkező papok lehetőséget kapnak arra, hogy a keresztény-katolikus értékeket és a labdarúgás iránti közös szenvedélyüket megosszák a többi kollégával. Továbbá minden egyes EB alkalmával a csapattagok új helyeket, városokat és országokat keresnek fel, megismerik az ott élő embereket, szentmisén és kulturális programokon vesznek részt, és ismerkednek a különböző látnivalókkal. Az európai vagy országos bajnokságok általában jótékonysági célt is szolgálnak. A legutóbbi futsal EB-re 2023-ban a temesvári Római Katolikus Püspökség szervezte meg, melyről tavaly ilyenkor nagy örömmel tudósítottunk.

Idén román színekben három temesvári egyházmegyés pap: Lauš Nikola püspöki irodaigazgató (középpályás), Dumitru Dániel temesvár-gyárvárosi plébános (kapus) és Barazsuly István temesvár-erzsébetvárosi plébános (csatár) vesznek részt a megmérettetésen a többi egyházmegyék képviselőivel.