A Pápa ima-világhálózata közzétette Ferenc pápa augusztusi imaszándékát, amely videó formájában is megtekinthető. Ez alkalommal a jövő héten Lisszabonban kezdődő nemzetközi ifjúsági program kapcsán kér imákat a pápa.

Somogyi Viktória – Vatikán

A Ferenc pápa augusztusi imaszándékáról kiadott videóban a pápa a fiatalok által feltett kérdésekre válaszol.

Amikor templomba megyek a környékemen, csak idős embereket látok. Az egyház most már csak az idősek számára való?

Ferenc pápa: Az Egyház nem idősek klubja, ahogyan nem is ifjúsági klub. Ha idősek klubjává válik, akkor biztosan meghal. Szent II. János Pál azt mondta, hogy ha fiatalokkal élsz, akkor te is fiatallá válsz, és az Egyháznak szüksége van fiatalokra, hogy ne öregedjen meg.

Kedves Ferenc pápa, miért választotta a „Mária felkelt és sietve útnak indult” mottót ennek az Ifjúsági Világtalálkozónak?

Ferenc pápa: Mert Mária, amint megtudja, hogy Isten anyja lesz, nem áll ott, hogy szelfit készítsen vagy mutogassa magát. Az első dolga, hogy sietve elindul, hogy szolgáljon, segítsen. Nektek is meg kell tanulnotok tőle, hogyan induljatok el segíteni másokon.

Mit vár ettől a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozótól?

Ferenc pápa: Szeretném látni Lisszabonban a jövő világának egy magját. Egy világét, amelyben a szeretet áll a középpontban, ahol testvéreknek érezhetjük magunkat. Háborúban vagyunk, valami másra van szükségünk. Egy világra, amely nem fél tanúságot tenni az Evangéliumról. Egy világra, amelyben van öröm, mert ha mi, keresztények nem éljük meg az örömöt, akkor nem vagyunk hitelesek, és senki sem hisz nekünk.

Imádkozzunk azért, hogy a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó segítsen nekünk, fiataloknak elindulni, és életünkkel tanúságot tenni az Evangéliumról – kérik a világ különböző részein élő fiatalok a videó végén.

Forrás: www.vaticannews.va/hu