A Werth család az utolsó sváb család a Temes megyei Újpécsen. Ezt a bánsági települést az őseik építették, akik harcoltak a két világháborúban, túlélték a kitelepítéseket, támogatták a közösséget, a leszármazottaik pedig 1990 után támogatták az Újpécsi Caritas szervezet otthonait, illetve a többi szegény sorsú családot.
2020. május 19-én egy pusztító tűz leégette a múltban is katasztrófák sújtotta csald kis házát. Egy halom por. Ez minden, ami maradt mindabból, ami valaha a Werth család otthona volt. Szomorúság, ugyanakkor reménykedés – ez olvasható le az arcukról.A képen (balról jobbra) van Werth Péter, Mario és Erzsébet (Mario anyja és Peter húga). Mario kistestvére nincs a képen, de ettől a helyzet változatlan: a szabad ég alatt maradtak, rokonok vagy barátok támogatására szorulva.
De együtt változtathatunk ezen! Úgy döntöttünk, hogy együtt új otthont adunk a Werth családnak. Május 25-ig csaknem 3000 eurót gyűjtöttek be (körülbelül 14 000 lej), de ez még mindig nagyon távol van a házhoz szükséges összegtől (minimum 10 000 euró). Legalább 10 000 euró (kb. 50 000 lei) szükséges ahhoz, hogy elinduljon a projekt vagy megvásároljanak egy modult – modulokból készülnek házat építeni. Ezen összeg hiányában a család továbbra is az ismerősök segítségére szorul.

Hogyan tudsz te is segíteni?
Adományozz banki átutalással, vagy ha nem, ajánlj fel a facebook-csoportban: Ház a Werth családi (Casă pentru familia Werth) háztartási cikkeket, a kapott összegeket pedig adományozd ennek a családnak. Oszd meg és adj hozzá minél több barátot ehhez a csoporthoz!
A közvetlen adományokat a Bisericii utcán, a 126-os háznál várják, ahol a kapu mindig nyitva van!
A humanitárius kezdeményezést segítőkész fiatalok indították: Sawan Hadina asszony, Sebastian Suciu úr, valamint Tiberiu Benescu atya, az újpécsi román ortodox parókus támogatásával.
A temesvári római katolikus egyházmegye támogatja ezt a kezdeményezést, és kéri az összes keresztényt, hogy segítse ezt a családot. A temesvári Római Katolikus Egyházmegye Caritas Szervezete az újpécsi román ortodox parókiával kapcsolatba lépve támogatja ezt a humanitárius akciót, segítve a Werth családot a jövőbeli házhoz szükséges berendezéssel és háztartási eszközökkel.
A jó Isten jutalmazza meg mindannyiuk erőfeszítését és nagylelkűségét!

Euro / lej / font / dollár / stb számla, tulajdonos:
Sawan Hadina, Temes (Románia) Újpécs:
RO97INGB0000999905371122
BIC / SWIFT: INGBROBU
nyitva az ING Bank temesvári fiókjában