Július 8. és 12. között  Temesfőn (Karánsebes megyében), mint minden évben, az idén is sor került a legkedveltebb ifjúsági tábor megszervezésére a temesvári egyházmegyében. A tábor minden évben július elején új fiatalokkal bővül, akik szívesen szeretnének mást is megtapasztalni, mint amit a mindennapi monoton élet nyújt. Az előző évekhez hasonlóan a tábor szervezője a temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ, Szabó Tibor józsefvárosi káplán és ifjúsági lelkész, valamint Mariana Muțiu FCJM. Idén közel 50 fiatal vett részt a táborban, valamint Radulov Piry és Hojda Ionuc szerpapok, akiket szombaton szentelt diakónussá a máriaradnai kegytemplomban József Csaba Pál megyéspüspök.

A program hétfőn délután egy rövid imával kezdődött, miután mindenki megérkezet, amelyet a tábor témájának bemutatása követett: Identitás. Ki vagyok én? Ebben az összefüggésben az új fiatal résztvevők között műveltségi játékok és ismerkedő játékok is voltak.
Ez a tábor immár hagyománnyá vált, és nagyra értékelik azok a fiatalok, akik évek óta részt vesznek. Amikor megkérdeztük tőlük, hogy milyen elvárásaik vannak a táborral kapcsolatban, néhányan csupán annyiz válaszoltak: Temesfő az Temesfő … és kész. Ez mindent elárul, anélkül, hogy külön magyarázatot fűznénk hozzá.
Üdvözöljük a fiatalokat, sok kegyelmet kívánunk nekik, a Szentlélek vezesse őket, hogy megtudják, mi az ami Istentől van és mi nem. Adja Isten, hogy ezt az üzenetet továbbítsák társaiknak, amikor hazatérnek.
Ft. Milan Mihai N. Sima
Temesszlatina