A búcsúzó esztendő legszebb egyházi ünnepe, a karácsony köszön be most hozzánk, hirdetve, hogy a szeretet örökzöld, nem hiányozhat egyetlen családból sem. Ünnepeljünk együtt békességben, és fogadjuk szívünkbe a kisded Jézuska áldását.
Filip Dorin Gyula plébános és a csáki római katolikus plébánia rendhagyó adventi és karácsonyi kezdeményezéssel örvendezteti meg a híveket. Az alábbi néhány sorban közelebbről is bemutatják az ünnepi projektet.

A Kedves hívek figyelmébe!
2020 karácsonya más. Idén nem létezik a meghitt normalitás, az úgy, mint régen volt vagy az úgy, mint mindig amihez eddig hozzászoktunk. Sokan sajnálják és hiányolják ezt.
Mindezek ellenére idén is szeretnénk elvinni Önökhöz a Kisded Jézus megszületésének karácsonyi örömhírét – természetesen a járványügyi óvintézkedések és a biztonsági távolság betartása mellett. Idén ez rendhagyó módon történik, és úgy nevezzük: „Betlehem To Go!!!”. Ez egy utánfutós Betlehem, vagyis egy átalakított gépkocsi utánfutó, amelynek külalakja ajándékcsomagra hasonlít, a belül pedig – kifejezve a karácsony lényegét és fontosságát – berendeztük a betlehemi jelenetet azaz Krisztus Urunk születését.
Eljövünk Önhöz haza, az udvarába, hogy Ön is örvendhessen a Megváltó születésének. A To Go vagyis az utánfutós karácsony egyedi megoldás és válasz a te, az én és egyben mindannyiunk elvárására arra vonatkozóan, hogy betartsuk a járványügyi szabályokat!
Aki szeretné Jézust ily módon is befogadni (ToGo/utánfutós Betlehem) jelentkezzen a csáki plébánián! Mindenkit szeretettel várnak!!!

Fotó: Slagian Peiovici