A karánsebesi Szeplőtelen Fogantatás templomban, amely a ferences rend egy, a 18. századból származó temploma, június 16-án, vasárnap  a helyi ferences nővérek közössége szentmise keretében ünnepelte a városban való jelenlétük és működésük 25. évfordulóját. A nővérek negyedszázada tevékenykednek Karánsebesen, valamint az Egyházmegye més helységeiben.
A szentmisét Matieș Marin helyi plébános mutatta be. A liturgia kezdetén Hiltrud Wacker, a Romániában lévő közösségekért felelős nővér üdvözölte a közösségük nevében a a jelenlévő vendégeket és a híveket, és röviden összefoglalta a ferences nővéreknek az elmúlt években a Bánságban folytatott tevékenységét.
Az eucharisztikus ünnepség végén egy powerpoint-os bemutató keretében a jelenlévők betekintést nyerhettek az itteni munkába, a eddigi, illetve a jövőbeni projektekbe. Sokan azok közül, akik részt vettek az szentmisén és a jubileumon, a látottak után úgy nyilatkoztak, hogy bár naponta találkoznak a nővérekkel, sőt személyesen ismerik is őket, mégis csak most szembesültek igazán mindazzal a szociális, jótékonysági és oktatási munkával, amellyel a szegényeket, a betegeket vagy a gyermekeket támogatják. Végül minden jelenlévő meghívást kapott a plébánia közösségi termében tartott testvéri agapéra.