A papok futsal Európa-bajnokságát idén február 13-17. között szervezik meg Temesváron. A megmérettetésen a következő országok csapatai vesznek részt, négy csoportra osztva:
A csoport: Portugália, Horvátország, Albánia, Kazahsztán
B csoport: Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Szlovénia, Szerbia
C csoport: Szlovákia, Románia, Olaszország, Csehország
D csoport: Lengyelország, Magyarország, Ausztria, Montenegró. A sorsolásra január 31-én került sor a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostorban. A csapatokat a legutóbbi futsal Európa-bajnokságon elért helyezések alapján sorsolták, a csoport első négy helyezettje akkor Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Portugália és Szlovákia volt.
A szervezők intenzíven készülnek a bajnokságra, és szeretettel várnak minden érdeklődőt a temesvári Nyugati Egyetem sporttermében (UVT – Oituz utca), valamint a Constantin Jude Sportcsarnokban (Olimpia Csarnok) lejátszandó mérkőzésekre. A csatolt képeken bemutatjuk a csoportokat és a mérkőzéseket, valamint a bajnokság négy napjának liturgikus programját.
A szervezők még mindig keresik a szponzorokat, és ezúton szeretnének köszönetet mondani azoknak a partnereknek és szponzoroknak, akik eddig pozitívan reagáltak!
Akik szeretnék támogatni ezt a rendezvényt, továbbra is megtehetik a következő címen: Fundatia Sfântul Benedict (adószám: 14466540 – Bank: BANCA TRANSILVANIA – IBAN kód: R013BTRLRONCRT0553983301) és/vagy a szervező Nikola Lauš atyánál, a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye püspöki irodaigazgatójánál.

A bajnokság programfüzete: Futsal2023