Szentatyánk, Ferenc pápa a 2019-ben közzétett Aperuit illis (Megnyitotta nekik) kezdetű, motu proprio formájában írt apostoli levelével elrendelte az Isten Igéje vasárnapját, amit az egyházi évközi idő harmadik vasárnapjára helyezett. Mint az a Szentatya megfogalmazta, az új ünnep szándékosan került erre a vasárnapra, mivel a január második felében megtartott ökumenikus imahéthez kapcsolódik, amikor a többi keresztény felekezet tagjaival együtt lehet imádkozni a keresztények egységéért.
A Szentírás vasárnapján, január 24-én a Temesvár III. erzsébetvárosi templomban 16 órai kezdettel dr. Imogen Tietze referens vezetésével elmélkedésre került sor. Az elhangzott szentírási részek Isten Igéjének örökérvényűségét, a Jézus Krisztusban megtestesült Ige üdvözítő küldetését, megtartó erejét hangsúlyozták.
Az elmélkedés kezdetén Gál Márton szalvatoriánus atya üdvözölte a résztvevőket. Az új típusú koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó óvintézkedéseknek megfelelően a templomban a hívek csak korlátozott számban lehettek jelen, betartva a járványügyi előírásokat (szájmaszk viselése, biztonsági távolság).