Augusztus 25-én München közelében lévő Ramersdorfban ünnepelték a münchen-freisingi egyházmegyében lévő Maria Ramersdorf és a temesvári egyházmegyében fekvő Máriaradna közötti partnerségi szerződés aláírásának 10. évfordulóját. A jubileum kapcsán, a helyi plébános, Harald Wechselberger meghívására Pál József Csaba temesvári megyéspüspök 18 órakor mutatott be ünnepélyes szentmisét a Ramersdorfban található kegytemplomban, a dunai svábok zarándoklata alkalmával. A szentmisén koncelebrátak Harald Wechselberger, Josef Hell, Robert Dürbach és Andreas Reinholz máriaradnai plébános.  A szentmise előtt  a jelenlévő hívők elimádkozták a Rózsafüzért és rlszt vettek a szentségimádáson. 
A különleges zenei szolgálatot a bánsági születésű dr. Franz Metz vezette, aki nem csupán szorgalmazta a partnerséget, hanem az elmúlt tíz évben tevékenyen részt vett a két zarándokhely közötti kapcsolat megtartásában. Közreműködött továbbá a plébánia kórusa.
A szentmise előtt a temesvári főpásztor személyesen megáldotta a résztvevőket a Szent Kereszt ereklyével, amelyet a Ramersdorf szentélyében tartanak. Az éves találkozókat, valamint a partnerség keretein belül szervezett különböző egyéb programokat a Gerhardsforum der Banater Schwaben következő számában teszik majd közzé.