„Mert gyermek születik, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme.” Ezzel az Izajás próféta könnyvéből származó idézettel üdvözölte Jézus Krisztus születésének ünnepén Pál József Csaba megyéspüspök a híveket szentestén a temesvár-erzsébetvárosi templomban, valamint karácsony napján a gyárvárosi Millenniumi templomban.
A szentestén bemutatott ünnepi liturgián német nyelven P. Thomas Runggaldier SDS ausztriai misszionárius lelkipásztor, magyar nyelven P. Gál Márton SDS segédlelkész osztotta meg gondolatait a templomot megtöltő hívekkel. Román nyelvű szentbeszédében a Főpásztor kiemelte: Isten gyermekként jött közénk, beleszületett az életünkbe, megosztja az életét a miénkkel, és ha a szívünkbe fogadjuk Őt, a hit által megváltoztatja a szemléletünket.
A temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban bemutatott karácsonyi román nyelvű szentmisén Pál József Csaba megyéspüspök három olyan ajándékot helyezett szentbeszéde középpontjába, amelyet az emberek a Megváltótól kaptak: a világosságot, a bizalmat és az Igét. – A Betlehemben kétezer évvel ezelőtt megtestesült világosság ma is fényt gyújt az életünkben. Ez a világosság gyűjtött ma is minket össze itt, ebben a templomban. Engedjük, hogy Jézus születésének öröme és fénye átjárja a lelkünket – fogalmazott a Főpásztor.