Nagycsütörtökön, április 1-jén az olajszentelési mise 10.00 órakor kezdődik a temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban, amelyen az egyházmegye papsága együtt misézik a Főpásztorral. Az ünnepi liturgia két kiemelkedő mozzanata a lelkipásztorok szentelési fogadalmának megújítása, valamint az év folyamán a szentségek kiszolgáltatásához használt olajok megszentelése.

Nagypénteken, április 2-án Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. A Jézus szenvedése és halála emlékére bemutatott szertartást 16 órai kezdettel Pál József Csaba megyés püspök a nándorhegyi plébániatemplomban celebrálja. A szertartást megelőzően, 15.30 órakor keresztúti ájtatosságot tartanak.

Nagyszombaton, április 3-án Húsvét vigíliája a facsádi plébániatemplomban 18 órakor kezdődik. Az ünnepi szentmisét Pál József Csaba megyéspüspök celebrálja.

Húsvétvasárnap, április 4-én az újmoldovai plébániatemplomban 11.30 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Pál József Csaba megyés püspök.

A bemutatott minden szentmisét és liturgiát az egyházmegye Facebook oldalán (https://www.facebook.com/Episcopia-Romano-Catolică-TimișoaraBistum-TemeswarTemesvári-Egyházmegye-1786562278280073) közvetítik.

 Mindenkinek kegyelemteljes húsvéti ünnepeket kívánunk!