Az ember nagyon találékony, azt mondhatnánk, hogy elég gyorsan tud alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. A jelenlegi nehéz időkben ez történt Diaconescu Márta és családja esetében is. Márta fogtechnikai laboratóriumot vezet, amelyet a koronavírus-járvány kezdetén be kellett zárnia, és kényszerszabadságra vonult az otthonában. Eleinte nem nagyon találta a helyét, a bezártságban nem tudta, hogyan töltse ki az idejét, de hamar rájött, mivel fog foglalkozni: a hobbijával, vagyis varrni fog.
Sajtóirodánk kérdésére Márta elmondta: “Először csak a családtagoknak kezdtem szájmaszkokat varrni, majd megkért a szomszédasszonyom, aki kórházban dolgozik, hogy készítsek nekik is. Majd megint szólt, hogy a kollegáinak is kellene (azaz 35 darab), és szükségük lenne műtős sapkára is. Eleinte nem tudtam, hogyan kell a sapkákat megvarrni, de interneten rákerestem, hogy kell kinézzen. A harmadik próbálkozásra sikerült. Így kezdtem el maszkokat és műtős sapkákat varrni az aradi Városi Kórház dolgozóinak.”
A Diaconescu család jóvoltából a szájmaszkokat és a műtős sapkákat térítésmentesen kapják az egészségügyi dolgozók, mert Márta szerint: most mindenki ott és úgy segít, ahol és ahogy tud.