Október 24-én este a temesvár-gyárvárosi plébániához tartozó fiatalok a Millenniumi templomban workshopon és találkozón vettek részt, amelynek célja az egymással való ismerkedés volt. A jelen lévőket elsőként Dumitru Daniel helyi plébános üdvözölte, majd közös imára került sor.
Ezt követően Henrieta Crețu-Blejan tartott előadást arróll, hogy mit jelent a csapat, és mit a csoport fogalma, illetve mi a különbség a csapat és például a munkacsoport között. Az előadásban megfogalmazódott, hogy a csoporton belül a felelősség egyéni, míg a csapaton belül létezik egyéni és közös felelősség. Az előadó ugyanakkor meghatározta azt is, hogy mit jelent a syociális csoport. A résztvevőknek továbbá a Belbin teszt alapján meg kellett találniuk a saját helyüket egy csoporton belül.
Az előadást lelki program követte, amelyetz Dumitru Daniel plébános azzal a kérdéssel indított, hogy: Miért van szükség képzésre? – Egy ifjúsági csoportban mindenki meg kell, hogy találja a maga helyét, mert akkor válik igazából csapattá – fogalmazott a plébános.
Ahhoz, hogy a temesvár-gyárvárosi fiatalok a gyakorlatban is lássák, mit jelent a csapatmunka és miért jó egy közösség részévé válni, a szervezők meghívták a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári ifjúsági csoportjának, illetve a Kolping Millennium ifjúsági csoportjának néhány tagját. A máltai szeretetszolgálat fiataljai úgy fogalmaztak, hogy nekik tetszik az, amivel foglalkoznak és szívesen dolgoznak együt. A Kolping család ifjúsági csoportjának tagjai rendszeresen találkoznak, és ha ez nem sikerül, akkor is tartják egymással a kapcsolatot.
Végezetül Dumitru Daniel plébános megköszönte minden résztvevőnek a jelenlétet, továbbá arra kérte a fiatalokat, hogy fogalmazzák meg a találkozóval kapcsolatos véleményüket.