Június 21-én, vasárnap Pál József Csaba megyéspüspök megáldotta a zsombolyai Futok negyedben található római katolikus templomot, amelyen az eltelt hónapok alatt átfogó külső és belső tatarozási munkálatokat végeztek, továbbá felújították a tetőzetet is. A javítási munkálatokhoz szükséges anyagi támogatást részben Románia Kormánya, a Temes megyei tanács és a helyi városi tanács biztosította, amelyhez hozzáadódott a zsombolyai egyházközségből az évek folyamán Németországba kivándorolt hívek egyesülete (HOG Hatzfeld), valamint a helyi közösség adománya. A felújítást Lucacela Davor helyi plébános irányította.
Az ünnepi szentmisét a járványügyi veszészhelyzet miatt a templomkertben, szabadtéri oltárnál mutatta be a Főpásztor. A román, magyar és német nyelven celebrált liturgia kezdetén Lucacela Davor plébános üdvözölte a megyéspüspököt, a helyi hatóságok képviselőit, a meghívottakat és az egybegyűlt híveket. A szentmisén részt vett Valentin Tudorică, a Temes megyei tanács alelnöke, Darius Adrian Postelnicu zsombolyai polgármester, Stoian Vasiu nagyőszi polgármester, dr. Johann Fernbach a Bánsági Német Fórum elnöke. A szentmise zenei szolgálatát a zsombolyai Floris énekkar (karvezető: Radu-Ioan Zaharia) végezte, orgonán játszott Liebgard Kappes.
Bevezetőjében Pál József Csaba megyéspüspök köszönetet mondott Istennek a kegyelemért, amellyel lehetővé tette ezt a munkálatot, valamint a plébánosnak, aki sikerrel koordinálta a felújítást. A Főpásztor ugyanakkor megemlékezett a Bohn család tagjairól is, akik tégla és tetőcserépgyártással foglalkoztak, illetve családfőről, Bohn Mihályról (Michael), aki fiatalon elhunyt fia, Mihály tiszteletére építtetette az 1929-ben felszentelt téglatemplomot. Szentbeszédében a megyéspüspök kiemelte: szükséges a keresztény közösség megerősítése is, hogy a hívek élő téglákként építsék az Egyházat, amelynek Isten háza a látható központja.
A szentmise végén Pál József Csaba megyéspüspök megáldotta a neogótikus stílusban emelt, felújított templomot, amelynek az idők során megrongálódott és hiányos tűzzománc bevonatú tetőcserepeit is sikerült ezúttal helyreállítani és pótolni.

Dr. Claudiu Călin
Fotó: Czwerko és a Zsombolyai Televízió