Ferenc pápa közzé tette imaszándékát július hónapra, amelyet az Eucharisztiának szentel. Arra kéri a híveket, hogy az Eucharisztiát helyezzék életük középpontjába. Hagyjuk, hogy életünket átalakítsa Krisztus, akivel az Eucharisztiában találkozunk.

Adriana Masotti / Somogyi Viktória – Vatikán

Megnyílni Jézus és a világ felé: a Pápa ima-világhálózata által közzétett július havi videóban Ferenc pápa arra kér bennünket, hogy az Eucharisztiát helyezzük minden keresztény életének középpontjába. Az Eucharisztia Jézus jelenléte és ez ad nekünk erőt és bátorságot, hogy kilépjünk önmagunkból, hogy szeretettel induljunk el mások felé.

„Ha ugyanúgy hagyjuk el a szentmisét, mint ahogyan beléptünk, akkor valami nincs rendben” – így kezdi Ferenc pápa a videóüzenetét, amelyben az egész katolikus egyházra bízza július hónapra szóló imaszándékát az ima-világhálózaton keresztül. A pápa arra kéri a híveket, hogy az Eucharisztiát helyezzék életük középpontjába. Az Eucharisztia ünneplése nem rituális kötelezettség, hanem „találkozás a feltámadott Jézussal”, aki önmagát adja értünk. „Az Eucharisztia Jézus jelenléte”, és „mélyen átalakító hatású” – hangsúlyozza a pápa. „Minden alkalommal, amikor részesülünk az Eucharisztiában, Jézus eljön és erőt ad, hogy úgy szeressünk, ahogyan Ő szeretett. Mert ez ad bátorságot ahhoz, hogy elinduljunk mások felé, kilépjünk önmagunkból és szeretettel megnyíljunk mások felé.” Az Eucharisztia tehát – folytatja a videóban a pápa – „ösztönzést ad, hogy megnyíljunk a világ felé, ahogyan tanította nekünk”. Az Eucharisztia táplálék életünk számára, és rajtunk keresztül a hozzánk közel állók táplálékává válik. A pápa végül így buzdít: „Imádkozzunk, hogy a katolikusok életük középpontjába helyezzék az Eucharisztia ünneplését, amely átalakítja az emberi kapcsolatokat, és megnyit minket az Istennel és testvéreinkkel való találkozásra.

Forrás: www.vaticannews.va/hu