Gyakorlati információk a NEK-en való részvételhez

Az alábbiakban néhány praktikus információt találsz, ami segít, hogy jó élmény legyen a Kongresszus programjain töltött idő.

Közeledik a Kongresszus, örömmel készülődünk a programokra. Mindnyájunk biztonsága érdekében, és azért, hogy a szentmiséken és a többi rendezvényen méltó módon vehessünk részt, kérünk, hogy tartsd be a biztonsági előírásokat, amit a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) menüpontban is olvashatsz.

Az alábbiakban néhány praktikus információt találsz, ami segít, hogy jó élmény legyen a Kongresszus programjain töltött idő.

  1. A nyilvános szentmisék időbeosztása

Javasolt érkezési idő: a szentmisék kezdete előtt 2 órával.

Nyitómise – 2021. szeptember 5., Hősök tere:
12:30 – kapunyitás
13:30 – felvezető program
15:00 – ünnepélyes megnyitó
16:00 – szentmise

Szentmise + gyertyás körmenet – 2021. szeptember 11., Kossuth tér:
14:00 – kapunyitás
14:30 – felvezető program
17:00 – szentmise

Zárómise– 2021. szeptember 12., Hősök tere
6:00 – kapunyitás
9:00 – felvezető program
10:30 körül – a Szentatya pápamobilon üdvözli a téren és a közeli szektorokban elhelyezkedő híveket
11:30 – szentmise

  1. Közlekedés

A kongresszus résztvevői számára elérhető utazási kedvezményekről itt olvashatsz részletesen.
Azokkal a csoportvezetőkkel, akik a regisztrációs rendszerünk az Egyéb/Utazás menüpontjában jelzik, hogy különbusszal érkeznek, felvesszük a kapcsolatot. Az előre jelzett különbuszok számára ingyenes parkolóhelyet biztosítunk a rendezvények idejére, a távolabb eső parkolóhelyről buszokkal fogjuk az érkezőket a szentmisék helyszínére szállítani.A Hősök tere és a Kossuth tér környékén útlezárások várhatók, ezek részleteit később tesszük közzé itt a honlapon.
A lezárások miatt kérjük, hogy a rendezvény megközelítéséhez a közösségi közlekedési eszközöket vegyétek igénybe.
Azokkal, akik regisztrációjuk során jelezték mozgáskorlátozottságukat, egyénileg egyeztetjük a rendezvényhelyszínek megközelítését.

  1. Jegyek, beléptetés

A QR-kódos belépőjegyek kiküldését az online regisztráció augusztus 29-i lezárását követően kezdjük meg e-mailben, azoknak, akik a jegyet rendelték.
A jegyek az online regisztrációs fiókokból is letölthetők lesznek. Azok számára, akik papíron regisztráltak és nem adtak meg e-mail címet, postai úton küldjük ki a jegyeket. Kérjük, hogy a kapott belépőjegyeket kinyomtatva vagy okostelefonotokra letöltve hozzátok magatokkal a rendezvényekre, és a jegyen meghatározott szektor beléptetőkapujánál mutassátok be.
Kérjük, hogy a szentmisék kezdete előtt legalább 2 órával érkezzetek meg a helyszínre, hogy a beléptetés, biztonsági ellenőrzés elvégezhető legyen. A szentmisék kezdete előtti 2,5 órában kulturális programmal segítjük az eseményre való ráhangolódást, a várakozás idejének eltöltését. Ezekre is szeretettel várunk minden zarándokot.

  1. Mit kell hozni?

Bár nem csak kenyérrel él az ember, a rendezvények hossza miatt azt javasoljuk, hogy hozzatok magatokkal szendvicset és innivalót (műanyag palackban), hogy testileg felfrissülve lelkileg is teljesen jelen tudjatok lenni a katolikus világesemény ezen alkalmain.
Minden szektoron belül elérhetőek lesznek mellékhelyiségek.
Ülőhelyeket nem tudunk biztosítani, ezért javasoljuk, hogy ha erre szükségetek van, hozzatok saját, kisméretű összecsukható széket.
A szentmiséken számos kivetítővel és hangszóróval biztosítjuk, hogy az oltártól távolabb elhelyezkedő szektorokban is jól követhető legyen a liturgia. A szentmisék szövegének magyar nyelvű fordítása az FM 96,4 frekvencián lesz elérhető, a magatokkal hozott kisrádión vagy okostelefonon (fülhallgatóval!)
A rendezvényre bevihető egyéb tárgyakkal (ernyő, zászló, transzparensek, ital, stb.) és szabályokkal (pl. drónok használata) kapcsolatos információkat a biztonsági tájékoztató tartalmazza.

  1. Járványügyi információk

Az eseményeken való részvétel nincs oltási igazoláshoz kötve, de javasoljuk, hogy a résztvevők nagy száma miatt mindenki járuljon hozzá saját maga és a többiek egészségének megőrzéséhez: szükség szerint használjatok kézfertőtlenítőt, maszkot.

Forrás: 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 

2021-08-23T20:39:53+03:0023 augusztus 2021 - 20:31|Categories: Hírek|
Go to Top