Október 16-án, szombaton az Egyházmegyei Ifjúsági Központ ifjúsági fesztivál szervezését tervezte Máriaradnán, amelyre azonban az új típusú koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor. Ezért a rendezvény megváltozott időpontban, délután kezdődött, és a résztvevők internetes felületen kapcsolódtak be a programokba, vettek részt az előadáson, a kiscsoportos beszélgetésen, a kiértékelőn, 18.15 órától pedig a szentmisén, amelyet a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban, Pál József Csaba megyés püspök mutatott be. A liturgián a járványügyi óvintézkedések betartásával a temesvári fiatalok, a Jubilate román nyelvű és a TEKMEK magyar nyelvű egyetemista csoport, valamint a Harmonia Christi énekkar tagjai vettek részt, az egyházmegye többi plébániájáról – Lugos, Csák, Arad-Séga, Varjas, Boksánbánya, Nándorhegy, Pécska, Kisiratos – a fiatalok online kapcsolódtak be a liturgiába. A találkozó két moderátora, Adrian Ioncsov és Nagy Kincső, a találkozó témáját is ismertette, amely a boldogságkeresés, a valódi örömforrás felkutatása volt.
Az ifjúsági fesztivál gyakorlatilag az 1997 óta évente megrendezett egyházmegyei ifjúsági találkozók folytatása volt, és mint azt a Főpásztor szentbeszédében kiemelte, idén is több lelkipásztor, szerzetesnővér és fiatal dolgozott együtt azért, hogy a résztvevők megtapasztalják Isten közelségét. – Az internetes találkozásnak is van előnye, médpedig az, hogy szájmaszk nélkül láthattam, azokat, akik egyénileg kapcsolódtak be. Adjunk hálát mindegyik fiatalért. A mai program során nagyon sok lelki ajándékot, megerősítést kaptam tőletek. Az idei fesztivál mottójaként ezt az szentírási idézetet választottátok: Mindenre képes vagyok Krisztusban, aki nekem erőt ad. A legfontosabb, hogy soha ne távolodjunk el Tőle – fogalmazott Pál József Csaba megyés püspök, aki hangsúlyozta: örömmel és reménnyel tölti el az egybegyűlt fiatalok hite, kitartása és elszántsága, akik a megváltozott körülmények ellenére sem mondtak le erről a találkozóról, tervükről.
A szentmise végén Szabó Tibor egyházmegyei ifjúsági lelkész megköszönte a szervező Jubilate és TEKMEK egyetemista csoport tagjainak, valamint Bukovics Erika-Mária schönstatti Mária-nővér, ifjúsági referens munkáját. Szabó Tibor lelkipásztor ugyanakkor a fiatalok nevében megköszönte a Főpásztornak, hogy figyelemmel követi az ifjúsági pasztorációs tevékenységet, és valahányszor ideje engedi, bekapcsolódik az általuk szervezett eseményekbe.
A fiatalok október 21-én, csütörtökön a temesvár-józsefvárosi templomban 20 órától szentségimádásra gyűlnek össze, amelynek mottója: Menjünk együtt!

A Temesvári Püspökség sajtóirodája